24. januar: NTNU Samfunnsforskning arrangerer webinar om SFO-kompetanse

SFO er en naturlig del av skoleoppstarten for de fleste norske barn. Over 80 prosent av elevene i 1. trinn benytter tilbudet. SFO er også sentralt for et stort forskningsprosjekt i NTNU Samfunnsforskning, som varer til 2024. 24. januar arrangerer vi webinar om hva slags kompetanse som kreves for å jobbe i SFO.

SFO har fått mer oppmerksomhet de siste årene, blant annet gjennom ny rammeplan, og det er opprettet nye studier for de som skal arbeide i SFO, på ulike nivå (videregående, fagskole og bachelor).

SFO er utgangspunktet for et stort og langvarig forskningsprosjekt for NTNU Samfunnsforskning,
Evaluering av ny rammeplan SFO, som går helt til 2024.

Komplekse arbeidsoppgaver i SFO

Det finnes ingen kompetansekrav for å jobbe i SFO. Arbeidsoppgavene er sammensatte og komplekse, fra å støtte barns egne aktiviteter og lek, til å ofte delta i skoledagen til barna.

På webinaret 24. januar vil hovedpunkter fra en ny rapport fra Rambøll, NTNU Samfunnsforskning og NIFU (Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning) presenteres av prosjektleder Clas Lenz (Rambøll).

Tidspunkt:
8.30 - 10.00

Webinaret er det tredje NTNU Samfunnsforskning arrangerer i prosjektet:

«SFO med internasjonale øyne: Er leken i fare?», 8. april 2022


«Ny nasjonal rammeplan for SFO - Hvordan går det?», 15. juni 2022


Under webinaret 24. januar blir det også innlegg fra Helene Elvstrand om kompetanse i SFO, sett fra Sverige, og fra Sølvi Mausethagen om etter- og videreutdanning i SFO, med bakgrunn i NOU-en: «Med videre betydning». Denne tok for seg etter- og videreutdanningssystemet i skolen, inklusiv SFO.

Hvem er innlederne?

Clas Lenz jobber i Rambøll, er statsviter, og har jobbet i Utdanningsdirektoratet tidligere.

Helene Elvstrand er docent ved Linköpings universitet og har forsket på fritidshem i Sverige over lang tid.

Sølvi Mausethagen er professor ved OsloMet og Senter for profesjonsstudier, og ledet arbeidet med NOU-en «Med videre betydning». Hun har jobbet med lærerkompetanse, lærerroller, skoleledelse og profesjonalisering i og av skolen.


Lenke til webinaret på Zoom:
https://us06web.zoom.us/j/83180908060

Prosjektleder NTNU Samfunnsforsknings SFO-prosjekt