Markerte 20 år som forskningssenter med seminar

Senter for økonomisk forskning (SØF), som ble en del av NTNU Samfunnsforskning i 2020, er 20 år i høst. – SØF har en høy status, også i Oslo, sier NIFUs Rune Borgan Reiling.


Borgan Reiling er forsker i Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU). Han var en av fire eksterne foredragsholdere som ble invitert til Trondheim for å feire SØFs 20-jubileum onsdag.

SØF ble stiftet 11. september 2003.

– En dato som er lett å huske, sier forskningssjef Lars-Erik Borge.

Da SØF ble etablert på begynnelsen av 2000-tallet, var det for å styrke den eksternfinansierte virksomheten ved NTNU Institutt for samfunnsøkonomi.

SØF har vært samlokalisert med Institutt for samfunnsøkonomi siden, nå i Rustbygget i Klæbuveien. SØF og Institutt for samfunnsøkonomi samarbeider tett.

Våren 2020 ble SØF en del av NTNU Samfunnsforskning. Nå har avdelingen flere prosjektsamarbeid med de andre avdelingene i instituttet, i tillegg til andre forskningsinstitutter i Norge og i utlandet.

– Tonen kan være ganske røff innenfor økonomisk forskning, men alle jeg har snakket med som har vært i kontakt med senteret, forteller om skikkelige tilbakemeldinger og gode innspill til arbeidet sitt

Rune Borgan Reiling, NIFU

– Hyggelige og ordentlige folk

20-årsjubileet ble markert med et miniseminar oppe i øverste etasje i kontorlokalene i Rustbygget onsdag. Senere på kvelden var det middag i Trondheim sentrum.

– SØF har en høy status, også i Oslo. De har levert forskning med høy kvalitet over tid, sier Rune Borgan Reiling.

– Og så vil jeg gjerne påpeke noe annet også. Det er veldig hyggelige og ordentlige folk som jobber der. Tonen kan være ganske røff innenfor økonomisk forskning, men alle jeg har snakket med som har vært i kontakt med senteret, forteller om skikkelige tilbakemeldinger og gode innspill til arbeidet sitt, sier han.

Borgan Reiling var ph.d.-stipendiat ved SØF tidlig i sin forskerkarriere. Det var også Marte Rønning, nå forskningsleder ved SSB, Statistisk sentralbyrå. Hun var også invitert til 20-årsmarkeringen for å holde foredrag.

– Det er godt å komme hjem til Trondheim. Jeg har et godt forhold til SØF. Fra Oslo observerer jeg et imponerende arbeid av et forholdsvis lite miljø. De må være veldig stolte av hva de har blitt på 20 år, sier Rønning.

Roser jubilanten: Rune Borgan Reiling og Marte Rønning er full av lovord om 20-årsjubilanten Senter for økonomisk forskning

Solid faglig innhold på seminar

I tillegg til Borgan Reiling og Rønning, presenterte også Arnt Ove Hopland ved Norges handelshøyskole og NTNUs Henning Finseraas hver sine foredrag under markeringen.

Med tydelig samfunnsøkonomisk vinkling.

– Alternativet var å bare ha middag, men det ble litt spinkelt, så vi synes det var ålreit med et faglig seminar i tillegg. Alle fire som kom i dag har en eller annen tilknytning til SØF og det var hyggelig å få muligheten til å invitere dem til Trondheim, sier Lars-Erik Borge.

SØF har i dag seks ansatte, med Lars-Erik Borge som forskningssjef.

Avdelingens ansatte er økonomer og har utdanning innenfor samfunnsøkonomi.

Du kan lese mer om avdelingen her.

Øverste bildet: Fem av seks SØF-ansatte samlet til jubileum: Ole Henning Nyhus, Irmelin Helgesen Slettemoen (begynner i jobben over nyttår), Kaja von der Leyen og Marianne Haraldsvik øverst. Mads Fjeld Wold og Lars-Erik Borge foran. Jon Marius Vaag Iversen var ikke til stede. Foto: Vegard Y. Smevoll, NTNU Samfunnsforskning