«En meningsfull hverdag» - hva betyr det?

Årets første Forskerpodden-episode handler om NAPHA-konferansen 1. og 2. mars. I år arrangeres den endelig fysisk igjen, og i sesongpremieren av NTNU Samfunnsforsknings podkast har programleder Vegard Y. Smevoll besøk av Sigrid Rohde og Frank Lidahl - og konferansier Stian Reinertsen.

- Dette temaet er kjempeviktig, og opptar alle, også de som ikke jobber med psykisk helse. Dette kunne vært temaet for konferansen hvert år, sier Stian Reinertsen om årets konferansenavn «En meningsfull hverdag».

Reinertsen er konferansier for konferansen som samler 100 publikummere og 19 foredragsholdere, med det som folkene bak konferansen kaller «19 lynforedrag over et spenn av tematikk».

To av foredragsholderne gjester også Forskerpoddens første sending i 2022.

Sigrid Rohde
er rådgiver ved KoRus Midt (Kompetansesenter Rus Midt-Norge) ved St. Olavs hospital. Rohde er en av initiativtakerne bak senterets satsing på utendørsterapi for folk med psykiske plager og rusavhengighet.

Frank Lidahl
er mest kjent som entusiastisk daglig leder i Ranheim a-lag i fotball, og har også gjort seg bemerket med sitt brennende engasjement for gode verdier utenfor banen.

- Vi utvikler lokalsamfunn og klubb hånd i hånd. Vi er til for folket på Ranheim og fotballinteresserte trøndere. Da følger det med et ansvar. Folk trenger å føle tilhørighet til noe for å trives, sier han i podkasten.

NAPHA er NTNU Samfunnsforsknings eget nasjonale kompetansesenter for psykisk helsearbeid.

NAPHA-konferansen arrangeres 1. og 2. mars på Prinsen hotell i Trondheim sentrum. Du kan lese mer om den på NAPHAS nettsider her.

Programleder i Forskerpodden

Konferansier NAPHA-konferansen 1. og 2. mars