Logg på
Forside Publikasjoner Skip Navigation LinksBoligen som integreringsarena for flyktninger: Kristiansunds vei mot en helhetlig praksis

PublikasjonMangfold og inkludering

 Boligen som integreringsarena for flyktninger: Kristiansunds vei mot en helhetlig praksis

 

​Forfatter: Melina Røe.​NTNU Samfunnsforskning og Kristiansund kommune, med støtte fra Husbanken, inngikk et samarbeid med fokus på boligen som integreringsarena for flyktninger i 2014. Kommunen ønsket å endre på sin praksis der flyktninger automatisk tildeles kommunale boliger ved bosetting.

Kristiansund ønsket i langt større grad at integrering
og inkludering skulle være et samarbeidsprosjekt mellom flyktning og lokalsamfunn. Slik det er i dag er det lite gjennomstrømming i de kommunale boligene, og valg av
boliger ved bosetting blir ikke gjort på en planmessig måte.

Man må i stor grad ta det som til enhver tid er ledig. Denne praksisen synes kommunen er utilfredsstillende. Erfaringer fra prosjektet «Stabile og gode boliger for barnefamilier» viste at det er nødvendig med en helhetlig oppfølging, gjerne med en kontaktperson som også kan fungere som en slags talsperson for flyktningen, for å få familier videre i sin boligkarriere. De så at kommunen manglet systematisert kontakt med private aktører.

De så også at det fortsatt finnes diskriminering i boligmarkedet. Samtidig med dette erfarte kommunen at flyktningene selv har for lite systemkunnskap for å vite hvordan man kommer seg videre.

 

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning