Logg på
Forside Prosjekter Skip Navigation LinksFloratine

ProsjektCIRiS

Floratine


Samarbeidspartner: ​Floratine Norge.
 
CIRiS-Floratine produktutviklingsprosjekt florantine2.jpg
I Norge så vel som i mange andre land i den Europeiske Union (EU) innføres det stadig strengere restriksjoner for bruken av kjemiske sprøytemidler. For å bida til en mer bærekraftig og lønnsom planteproduksjon forsker CIRiS på alternative metoder for å kontrollere plantesykdommer. Floratine BioSciences Inc. (FBS) produserer og selger biostimulerende midler og andre spesialiserte næringsmidler. Næringen tilføres som bladgjødsling for å styrke planten, bedre rotutviklingen og øke plantenes toleranse for ulike former for stress.
 
Våren 2005 innledet CIRiS et samarbeid med Floratine for å vurdere effekten av utvalgte Floratineprodukter. Det første målet var å teste og vurdere de kalium- (K) og fosforbaserte (P) produktene Carbon Silpower og Carbon Defense som inneholder store mengder silisium (Si), på ulike avlinger. Silisium aktiverer planters naturlige forsvarsmekanismer og øker motstandskraften mot skadelige soppangrep i mange forskjellige plantearter.
 
Så langt har FBSs silikonprodukter vist seg å være effektive mot utvikling av meldugg på veksthusagurk, og lovende resultater har også blitt oppnådd på tomat.
 
florantine3.jpgflorantine1.jpg 
KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning