Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation LinksMoren til Frida Hall Bolstad skjønte tidlig at datteren ville jobbe med integrering

Moren til Frida Hall Bolstad skjønte tidlig at datteren ville jobbe med integrering 

​​​​Nå har barnehagejenta blitt 26, har fullført mastergrad i «childhood studies» (barndomsstudier) og jobber både i bofellesskap for enslige mindreårige flyktninger og som koordinator i gatemegling på Fellesverket.  ​

01.10.2019 00:00   |   Vegard Smevoll, NTNU Samfunnsforskning

 

Masteroppgaven «No matter where you live, you need to belong»: Unaccompanied minor Afghan refugees' reflections and experiences of identity, citizenship and integration: 


Uansett hvor du bor, må du høre hjemme»: Enslige mindre afghanske flyktningers refleksjoner og opplevelser av identitet, statsborgerskap og integrering), ble til ved litt hjelp av NTNU Samfunnsforsknings masterstipend på 30.000 kroner.

Formålet med stipendet er å skape interesse for fagområdene på avdelingen for Mangfold og inkludering. Og ikke minst hjelpe studenter til fullført utdanning.

Pengene gjorde at Frida Hall Bolstad kunne sette av noen uker mot tampen av skrivingen for å jobbe med masteroppgaven, uten jobb ved siden av.


- Sliter med å få innpass hos nordmenn
26-åringen har alltid vært samfunnsengasjert. Og hun har ikke minst så lenge hun kan huske vært opptatt av å bidra. Da hun gikk i barnehagen tegnet hun penger, som hun ville at moren skulle sende til Afrika. I 2015, da den såkalte flyktningkrisa slo inn over oss, meldte hun seg som flyktningguide.

Hun er enig med dem som mener ordet «flyktningkrise» ikke beskriver situasjonen veldig godt og at ordet er både betent og polariserende.

- Jeg har vært opptatt av å høre på hva de unge afghanerne faktisk sier selv. Å høre på deres stemmer, sier Hall Bolstad.

- Hva er det afghanske gutter forteller om hverdagen her?

- Mange føler ikke tilhørighet. Flere forteller at de opplever ensomhet. De synes det er vanskelig å få innpass i det norske samfunnet. «Jeg begynte å spille fotball for å bli kjent med nordmenn, men ikke alle ønsket å bli kjent med meg», er et sitat som har brent seg fast, sier Hall Bolstad.

Berit Berg er en stor inspirasjon   
Frida Hall Bolstad forteller at afghanerne likevel opplever at brorparten er imøtekommende, men at fåtallet som står for rasisme og ubehagelige situasjoner gjør dagene krevende. Rasismen setter seg i sjela, mener hun. Uansett hvor du bor, må du høre hjemme.

Hall Bolstads masteroppgave ble levert i mai, til karakteren B. Nå jobber hun på et bofellesskap for enslige, mindreårige flyktninger og som koordinator i gatemegling på Fellesverket Trondheim, ​​et aktivitetshus for ungdom. 

Kanskje kan hun tenke seg å forske igjen også. Forskningssjef Berit Berg på avdeling for Mangfold og inkludering på NTNU Samfunnsforskning er en stor inspirasjon. Akkurat nå trives hun likevel best med å jobbe nærmest mulig de menneskene som føler disse utfordringene på kroppen.  

Du kan lese hele Frida Hall B​​olstads masteroppgave her: 
Thesis Frida.pdf

Foto: Vegard Smevoll, NTNU Samfunnsforskning 

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning