Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation LinksVil sette problemene for familier med "dobbelt opp" på dagsorden

Vil sette problemene for familier med "dobbelt opp" på dagsorden 

Forskningssjef Berit Berg håper at boka "Innvandring og funksjonshemming" bidrar til å sette utfordringene for denne gruppen på dagsorden.

22.03.2013 09:00   |   Ole Einar Marken

 

​I dag går konferansen "Innvandring og funksjonshemming - Minoritetsfamilier i møte med tjenesteapparatet" av stabelen i Litteraturhuset i Oslo. Deltagerlisten ble fulltegnet for lenge siden, og her presenterer Berit Berg, med flere, funnene som har ført til boka.

- Vi har gjort en del pionerarbeid på dette området, forteller redaktør Berg.

Sentrale spørsmål er:

  • Hvordan oppleves det å være ny i Norge og samtidig få beskjed om at barnet ditt har en alvorlig kronisk sykdom eller funksjonsnedsettelse?
  • Hvordan håndteres kulturforskjeller og språkproblemer, og hva skjer i møtet mellom ulike sykdomsforståelser og forestillinger om funksjonshemming?


Dobbelt opp
Boka "Innvandring og funksjonshemming" handler om minoritetsfamiliers møte med helse- og velferdssystemet. Hver for seg kan både innvandring og funksjonshemming skape store utfordringer i hverdagen, men hvordan er det hvis du har «dobbelt opp»?

Økende etnisk mangfold i befolkningen stiller nye krav til tjenesteapparatet. Mange innvandrere har både begrensede norskkunnskaper og mangelfull kjennskap til norske velferdsordninger. Disse utfordringene blir særlig store for familier som i tillegg skal håndtere en strevsom hverdag med et funksjonshemmet barn.

Boka kan bestilles her


Ikke ofre, men overlevere
Noen av familiene vi møter i denne boken har bodd lenge i Norge, mens andre er kommet som flyktninger og asylsøkere i løpet av de siste årene. Vi møter familier som lever vanskelige liv, men fremfor alt møter vi familier som greier å gå videre. De er ikke ofre - de er overlevere.

Bidragsyterne har lang erfaring som forskere både på innvandring og funksjonshemming.

Boken vil være interessant for studenter og forskere innenfor helse, velferd og pedagogiske fag, praktikere og minoritetsfamilier.

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning