Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation LinksVi arrangerer frokostmøte på Litteraturhuset

Vi arrangerer frokostmøte på Litteraturhuset 

​- Er den norske SFO-ordningen en skandale? Det mente kommentator Trygve Lundemo i Adresseavisen. Det utspillet blir det nå debatt om. 

15.01.2019 00:00   |   Vegard Smevoll, NTNU Samfunnsforskning

 

​Anledningen er frokostmøte på Litteraturhuset i Trondheim, torsdag 24. januar kl. 09.00. Arrangementet er gratis, men du må løse billett i Hoopla på forhånd. 

Billettene finner du her. (Frokostmøtet er nå helt fullbooket)

- NTNU Samfunnsforskning har gjennomført en undersøkelse som avslører så store variasjoner i skolefritidsordningen (SFO) omkring i Norge at det er en skandale, skrev Lundemo i Adresseavisen, etter flere oppslag og nyhetsinnslag om evalueringen. 

Han pekte spesielt på de store prisforskjellene fra kommune til kommune, det sterkt varierende tilbudet og at denne skjevheten kan øke de sosiale forskjellene. Forskerne nevner aldri ordet «skandale» i sin rapport «​Lek, læring og ikke-pedagogikk for alle», men peker på flere faktorer som gjør ordningen urettferdig. 

Dette utdyper Joakim Caspersen i den nyeste utgaven av Forskerpodden, «Er den norske SFO-ordningen for alle?», og dette skal han også snakke om på frokostmøtet. 

Du kan høre episode #7 av Forskerpodden i Sound/Cloud her.
- eller i Spotify om du trykker på bildet under:  

Podden på Spotify 2.jpg

Trygve Lundemo kommer også til Litteraturhuset, og det gjør også lokal høyrepolitiker og ordførerkandidat Ingrid Skjøtskift, sammen med debattleder Jo Skårderud og en reresentant for posisjonen i Trondheim. 

Frokostmøtet blir arrangert i Kunsthallen i Kongens gt., som ligger vegg i vegg med kafeen Sellanraa og Trondheim folkebibliotek. 

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning