Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation LinksVel gjennomførte sikkerhetsdager

Vel gjennomførte sikkerhetsdager 

​Sikkerhetsdagene Midt-Norge er en konferanse for myndigheter, næringsliv og forskere som vil bidra til å øke samfunnssikkerheten regionen.

03.05.2016 13:00   |   Ole Einar Marken

 

26.-27. april 2016 ble denne konferansen arrangert for første gang, i samarbeid mellom fylkesmennene og sikkerhetsforskningsmiljøet i Midt-Norge.
 
Til stede på Sikkerhetsdagene Midt-Norge 2016 var aktører fra kommuner, fylkesmenn, brannvesen, helsevesen, politiet, infrastrukturtilbydere- og regulatorer, frivillige, forsvaret, sivilforsvaret, KS, universitet, forskere, vaktselskap, bankvesenet, kirka og andre.
 
- Vi ønsker både årets og nye deltakere velkommen til neste år, sier Kristine Vedal Størkersen og Gudveig Gjøsund ved avdelingen Studio Apertura ved NTNU Samfunnsforskning.
 
Begge forskerne satt i arrangementskomiteen. Marie Nilsen fra samme avdeling utarbeidet grafisk profil.
 
Ideen med Sikkerhetsdagene Midt-Norge er at kommuner, nødetater, frivillige, utdanningsinstitusjoner, private selskap og andre skal komme sammen og gi hverandre kunnskap om hvordan vi kan forebygge, håndtere og lære av kriser.
 
- Vi skal forstå hvordan vi kan bli ressursene som møtes når det trengs, slik at vi unngår tragedier, påpeker forskerne.
 
Sikkerhetsdagene Midt-Norge er etterfølgeren til trettiåringen Sikkerhetsdagene, som presenterte et bredt spekter av sikkerhetstema.
 
- Sikkerhetsdagene Midt-Norge er konsentrert om regional samfunnssikkerhet, og vil legge vekt på å utvikle strukturer og deltakernes mulighet til å løse praktiske utfordringer – slik at vi hvert år kommer et steg videre i håndteringen av samfunnssikkerhet. På konferansen arbeides det med tverretatlige utfordringer, og den kunnskapen som kommer frem er nyttig også for andre regioner og sektorer.
 
- Det gamle slagordet tar vi imidlertid med oss: "Sikkerhet må skapes og gjenskapes hver dag", avrunder Gjøsund og Størkersen.

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning