Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation LinksFem av regionens mest sentrale stemmer om oppvekst og helse møtes på Byscenen

Fem av regionens mest sentrale stemmer om oppvekst og helse møtes på Byscenen 

​​​​​​Hva er normalt, hva er sunt, hva er sykt og hva er sant? Trondheim kommune og NTNU inviterer til kunnskapskveld om oppvekst og helse på Byscenen 28. september. To forskere fra NTNU Samfunnsforskning er med.

07.09.2018 00:00   |   Vegard Smevoll, NTNU Samfunnsforskning

 

NTNU og Trondheim kommune har invitert fem eksperter som jobber med barn og unge. De skal lære oss noe nytt om kropp, psykisk helse, genetikk, spisevaner, kroppspress, sårbarhet, styrke, formbarhet, seksualitet, familien, avvik og normalitet.

Tid og sted: Byscenen i Trondheim, fredag 28. september kl. 19.30. 

Samtalen skal ledes av NRKs Solveig Hareide. ​

Deltakere:

Hans Andreas Knutsen er psykologspesialist og jobber i Barne- og familietjenesten i Trondheim kommune. Hans Andreas har erfaring fra DPS, familievernkontor og barnevernsinstitusjon. Hans faglige interesse er samfunnspsykologi, som han også har spesialisert seg innen.

Silje Steinsbekk (bildet) er professor ved Institutt for psykologi og spesialist i klinisk barne- og ungdomspsykologi og tilknyttet NTNU Samfunnsforskning. Hun er nestleder i forskningsprosjektet Tidlig trygg i Trondheim (TtiT), en studie som i til år har fulgt rundt 1000 Trondheimsbarn og deres foreldre. Silje har forsket på spisevaner hos barn og har i mange år jobbet med behandling av fedme hos barn og unge ved St. Olavs hospital.
Silje Steinsbekk.jpg

Beate Hygen (bildet) er forsker ved NTNU Samfunnsforskning og har en doktorgrad i psykologi. Beate er også tilknyttet forskningsprosjektet Tidlig trygg i Trondheim (TtiT). Hun har forsket på gener og miljø-interaksjoner siden 2010 og forsker også på gaming (dataspill) hos barn og unge.
Beate Hygen.jpg

Pål Børmark er utdannet barnevernspedagog og familieterapeut. Han er ansatt som spesialkonsulent i Omsorgsenheten i Trondheim kommune og jobber som teamkoordinator ved Link, som er et barnevernstiltak som skal forhindre eller forkorte plassering utenfor hjemmet. Pål har arbeidet innen barnevern siden 1995, og har erfaring fra undervisning, veiledning og familieterapi.

Kari Løvendahl Mogstad er lege og spesialist i allmennmedisin og universitetslektor ved NTNU. Hun er forfatter av boken Kroppsklemma, som blant annet omhandler kroppspress i et samfunnsperspektiv og hvordan foreldre og samfunn kan og bør veilede barn og unge som vokser opp i dag. Kari er en aktiv samfunnsdebattant og skribent og hun er særlig opptatt av mor- barn-helse og barn og unges levevilkår.

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning