Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation LinksStudio Apertura på HAVBRUK 2018

Studio Apertura på HAVBRUK 2018 

​​Våre forskere står for mange og viktige bidrag under HAVBRUK 2018. Årets hovedtema: havbruk i samfunnet.

17.04.2018 11:05   |   NTNU Samfunnsforskning/GKM

 

Når politikere, næringsliv, forvaltning og forskere samles til viktige forskningspolitiske diskusjoner og presentasjon av ny, spennende forskning, er Studio Aperturas havbruksforskere selvsagt på plass. Fordi hovedtema for årets konferanse er havbruk i samfunnet, er vårt forskningsmiljø svært sentralt, og Tonje Osmundsen, Marit Schei Olsen,  Vilde Steiro Amundsen og Kristine Vedal Størkersen​ leder eller deltar i flere av prosjektene som skal presenteres.


Les mer om de enkelte prosjektene:​

​SaRA (Studier av Reguleringsregimer i Akvakultur)

REGFISHWEALTH (skal vurdere betydning og effekten av norsk havbruksforvaltning og regulering for fiskevelferd og helse.) ​

SUSTAIN-FISH - Globale idealer og lokale realiteter - fundamentet for bærekraft

STARR Sustainable aquaculture - regulation and reputation​

Sikre operasjoner og arbeidsplasser i havbruk​

HAVBRUK2018 arrangeres 18. - 20. april, av Forskningsrådet i samarbeid med Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF). Besøk konferansens nettsted for å se hele programmet. 

Forskningssjef Tonje Osmundsen​ er en av hovedinnlederne, med innlegget "Polarisering av debatten om havbruksnæringen". 

Temperaturen på debatten om havbruksnæringen er ofte høy, det er mange som engasjerer seg og meningene er sterke. Hva er det med havbruk og lakseoppdrett som vekker følelsene hos folk og som gjør denne næringen spesielt omstridt? Og er det slik at norsk media spiller en viktig rolle i å gi et negativt bilde av havbruksnæringen?​ spør Tonje, som nok vil besvare sine egne spørsmål fra talerstolen. Hun peker også på at debatten om havbruk og laks også er en verdidebatt om menneskets forhold til natur - en debatt som gjerne preges av at meningsmotstandere har svært ulike oppfatninger av både problemer og løsninger og hvor det er lite dialog. ​ Forhåpentligvis blir det god og konstruktiv dialog på HAVBRUK 2018.
KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning