Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation LinksStilling ledig: CIRiS søker FoU-ingeniør

Stilling ledig: CIRiS søker FoU-ingeniør 

​Vår avdeling for tverrfaglig forskning i rommet (CIRiS) søker ny FoU-ingeniør (forskning og utvikling) i 100 prosent fast stilling. 

04.07.2019 00:00   |   Vegard Smevoll, NTNU Samfunnsforskning

 

NTNU Samfunnsforskning, avdeling Senter for tverrfaglig forskning i rommet (CIRiS) arbeider i skjæringspunktene mellom biologi og teknologi, og mellom menneske og teknologi.

Avdelingens forsknings- og utviklingsaktivitet retter seg hovedsakelig mot romfart, innenfor de tre satsingsområdene livsstøttesystemer, teknologiutvikling og operasjoner. Dette arbeidet har stor synergi med landbasert industri og sektorer som landbruk, akvakultur og olje og gass. CIRiS har spesiell kompetanse innenfor overvåkning og kontroll av komplekse systemer, på bakgrunn av blant annet mange år med ansvar for plantebiologiske eksperimenter på den internasjonale romstasjonen (ISS) på vegne av den europeiske romfartsorganisasjonen ESA.

Avdelingen har også erfaring fra flere EU prosjekter innenfor romfart. CIRiS utvikler i dag eksperimentelt utstyr for biologisk forskning på romstasjonen og innovative overvåkningssystemer knyttet til regenerative livsstøttesystemer for lange romferder. I tillegg gjennomføres eksperimentell forskningsaktivitet i egne laboratorier, spesielt plantedyrking, rettet mot både romfart og bærekraftig matproduksjon.

CIRiS søker en FoU-ingeniør som kan støtte vårt arbeid med design, utvikling, testing, produksjon og bruk av forskningsutstyr. I tillegg til det tekniske utviklingsarbeidet krever stillingen systematisk arbeid i henhold til sammensatte tekniske regelverk og spesifikasjoner, samt formell og systematisk dokumentasjon. Noe drift/vedlikehold av infrastruktur og teknisk tilrettelegging av eksperimentelt laboratoriearbeid vil inngå i stillingen. Vedkommende vil arbeide i en flerfaglig avdeling og inngå i flere parallelle team og prosjekter, i samarbeid med nasjonale og internasjonale forskning- og industripartnere.


Kvalifikasjoner:


Masterutdanning innenfor ingeniør-/realfag, med spesielle kvalifikasjoner og interesse innenfor instrumentering/kybernetikk og/eller industriell design/produktutvikling og produksjon. Kompetanse og erfaring innenfor ulike programmeringsspråk er en fordel. Særlig relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning.

Evne og vilje til å utvikle tekniske løsninger som svar på interne og eksterne samarbeidspartneres behov. I dette ligger forståelse av behovene, omsetting av disse til tekniske krav, utvikling av løsninger gjennom kreativitet og samarbeid, og deretter systematisk dokumentasjon av løsningene.

Evne og vilje til tverrfaglig samarbeid, også utenfor egen spisskompetanse og erfaringsgrunnlag.

Gode norsk- og engelskkunnskaper, muntlig og skriftlig.


Vi tilbyr: 


Et godt arbeidsmiljø preget av tverrfaglighet.

Gode muligheter for faglig og personlig utvikling. 

Gode pensjons-, forsikrings- og låneordninger i Statens pensjonskasse og gruppelivsforsikring. 

Lønn etter avtale


Slik søker du: 


Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller etnisk bakgrunn.

Nærmere opplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til forskningssjef Ann-Iren Kittang Jost:

epost: a.i.kittang.jost@ciris.no eller telefon: 928 80 298

Søknad ønskes med fyldig CV inkludert beskrivelse av relevant praktisk og teoretisk erfaring.


Søknadsfrist: 01. September 2019​


Arbeidsgiver: NTNU Samfunnsforskning AS

Stillingstittel: FoU-ingeniør

Frist: 01.09.2019

Varighet: Fast 


Søk på stillingen her

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning