Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation LinksSkryter uhemmet av Take-Off

Skryter uhemmet av Take-Off 

​Vinnerne av prisen på 100 000 kroner i Covert Vector, forteller at de har hatt stor nytte av å utvikle forretningsidéen gjennom nyskapningsprogrammet Take-Off.

27.04.2012 07:10   |   Ole Einar Marken

 

​Men Tamer Fahmy, som utgjør Covert Vector sammen med Øyvind Rideng og Morten Eriksen, vil ikke anbefale Take-Off for absolutt alle:

- Jeg vil overhodet ikke anbefale programmet for våre konkurrenter, smiler gründeren.

Klikk på de små bildene til høyre for å se større versjoner.

Vinnerne av gründerprisen på 100 000 kroner har en forretningsplan der produktet er å utvikle programvareløsninger som effektivt kan vise grafiske modeller i 3D på små skjermer i sanntid. Eksempler på dette er blant annet å vise modeller på smarttelefoner og nettleserbrett. Prosjektet er ifølge gründerne selv fortsatt i oppstartsfasen.

Skryter
Take-off er et unikt nyskapingsprogram hvor teknologi- og kompetansebaserte ideer blir utviklet fram til ferdige og gjennomarbeidede forretningsplaner. Hver forretningsidé tilknyttes et team bestående av studenter og eksperter på ulike områder. Ideene sikres konfidensialitet.

- Her møter vi mange andre flinke gründere, og får oversikt over ting vi ikke har tenkt så nøye gjennom. Som utviklere vet vi ikke alt selv. Spesielt har vi hatt nytte av å diskutere markedet, sier Fahmy.

Rideng forteller at Covert Vector så muligheten for forretningsidéen i 2010. Han har vært innom Take-Off tidligere, og var ikke i tvil om at det var rett plass å starte på.

Mange vinnere
Omtalte Covert Vector var ikke de eneste som dro hjem med friske penger på kontoen tirsdag 24. april 2012. Prisutdelingene var en del av et større arrangement, Innovator 2012.

To startstøttestipender på 500 000 kroner som går til gründerteam som har vilje og evne til å kommersialisere sin idé, som ser potensialet for verdiskaping i Midt-Norge, og som har ambisjoner om å lykkes i et internasjonalt marked, gikk i år til Rendra og Havtek.

Førstepremien i hovedklassen i Venture Cup på 70 000 gikk til Kløver, mens Searis her fikk andrepremien på 30 000.

Entreprenørklassen i Venture Cup ble også vunnet av Havtek, mens andrepremien her gikk til Campus Guiden. Beløpene var de samme som for hovedklassen.


Flere omtaler av arrangementet:

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning