Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation LinksSkapte blest rundt kvinner og romfart

Skapte blest rundt kvinner og romfart 

Brit-Eli Danielsen og Irene Karoliussen markerte temaet på kvinnedagen 8. mars.​

10.03.2017 15:35   |   Ole Einar Marken

 

Fotoet over er fra filmen Hidden figures. (Foto: 20th Century Fox)


Nestleder Brit-Eli Danielsen (bildet til høyre) og forsker Irene Karoliussen holdt en introduksjon under Filmfestivalen Kosmorama i Trondheim på kvinnedagen. Kvinnene som jobber ved CIRiS ved NTNU Samfunnsforskning talte til en stor forsamling før visningen av den Oscar-nominerte filmen «Hidden Figures​».

Filmen handler om afroamerikanske Katherine Johnson, Dorothy Vaughan og Mary Jackson som jobbet for NASA og bidro til oppskytingen av romfartøyet som fikk astronaut John Glenn til å bli den første amerikaneren i bane rundt jorda. Prestasjonen var med på å endre utfallet av romkappløpet mot Sovjetunionen.

– De gjorde en stor bragd, spesielt med tanke på de rase- og kjønnsdiskriminerende utfordringene de måtte håndtere på den tiden, forteller Brit-Eli Danielsen, som selv jobber på et forskningsinstitutt hvor flertallet av de ansatte er kvinner.


Foruten å tale direkte for en samling filmentusiaster, har Karoliussen og Danielsen figurert i flere andre medier. Her er noen utdrag:

​- Jeg håper ungdom i dag, både gutter og jenter, føler at de kan velge å bli hva de vil, uavhengig av reelle og/eller innbilte fordommer og forventninger, sier Danielsen.

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning