Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation LinksSkal forske på 22. juli

Skal forske på 22. juli 

​NTNU Samfunnsforskning skal forske på 22. juli- katastrofen i forskningsgruppe sammen med NTNU, SINTEF og Safetec.

15.05.2014 15:00   |   Heidi Pedersen

 

Forskningsgruppen i prosjektet «The next disaster» skal se på implementering av endringstiltak etter 22. juli- katastrofen. Prosjektet vil blant annet se på hvordan instanser som er involvert i samfunnssikkerhet og beredskap oppfatter føringer og arbeider med implementeringen av endringer som følge av hva vi har lært etter 22. juli, og hvordan vi som samfunn er forberedt på den neste katastrofen. Forskerne vil blant annet se på realismen og gjennomføringsevnen i tiltakene og spesielt på hvordan de blir gjennomført nedover i kommuner og fylker. Ved å intervjue aktører på flere nivåer vil prosjektet ha et nedenfra og opp, og praktisk orientert perspektiv på disse læringsprosessene.
 
Forskningen vil studere tiltak som er anbefalt av 22. juli- kommisjonen, som ble ledet av Alexandra Bech Gjørv. I den såkalte Gjørv-rapporten er holdninger, kultur og lederskap i offentlig sektor vesentlige faktorer for å arbeide med sikkerhetstiltak for å forhindre lignende hendelser. Forskningen som nå skal gjennomføres er også relevant for debatten om styringsformer i offentlig sektor, som har fulgt i etterkant av 22. juli- kommisjonens arbeid.
 
Forskningen vil passe godt sammen med annen forskning på styringsformer og samfunnssikkerhet som er gjennomført ved NTNU Samfunnsforskning. Erfaringene fra dette prosjektet skal inngå som del av en planlagt bokutgivelse som tar opp temaet samfunnssikkerhet mer generelt.
 
Du kan også lese om dette prosjektet på Gemini.no eller besøk prosjektets hjemmeside NEXUS

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning