Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation LinksSkal evaluere SFO

Skal evaluere SFO 

​Blant annet skal det kartlegges hvordan tilbudet varierer mellom skoler og kommuner i Norge.

17.08.2017 13:30   |   Ole Einar Marken

 

Illustrasjonsfoto: colourbox.com

Forskere fra avdelingen Mangfold og inkludering har fått i oppdrag av Utdanningsdirektoratet å gjennomføre en nasjonal evaluering av skolefritidsordningen (SFO) i Norge.

Prosjektperioden strekker seg ut 2019.


NTNU Samfunnsforskning skal samarbeide med forskere fra pedagogisk institutt ved Stockholms Universitet i evalueringen. I Sverige har man lenge hatt egen rammeplan for skolefritidsordningen, og også en egen lærerutdanning for ordningen.


- Dette gjør at man også har en lang tradisjon for forskning på og i kolefritidsordningen, sier prosjektmedarbeider Joakim Caspersen.


- Denne erfaringen er nyttig å ta inn i prosjektet, siden det finnes få retningslinjer for hva SFO skal være i Norge, utover at det skal være et sted for barna å være før og etter skolen, fortsetter seniorforsker Caspersen.

- Samtidig er det mange steder lagt stor vekt på kombinere SFO med andre tilbud for barna, som leksehjelp og fritidsaktiviteter.


- Det er viktig for prosjektet å kartlegge hvordan tilbudet varierer mellom skoler og kommuner i Norge, og vi vil ha et særlig blikk på tilbudet til elever med særskilt behov, og hvordan SFO fungerer i et integreringsperspektiv, understreker prosjektleder og forskningsleder Christian Wendelborg.


For spørsmål om prosjektet, kontakt forskningsleder Christian Wendelborg.

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning