Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation LinksPolitiet tester ut VR-briller

Politiet tester ut VR-briller 

​Trening med VR-briller kan bli en del av politiets framtid, og kan bidra i viktig mental trening.

24.11.2016 15:40   |   Ole Einar Marken

 

I framtiden håper visepolitimester i Trøndelag politidistrikt, Marit Fostervold, at hennes ansatte i politidistriktet kan dra nytte av øvelser gjennom VR-briller. VR står for Virtual Reality.

Politidistriktet er nå i startfasen av et prosjekt, der både NTNU samfunnsforskning og selskapet Coperio, som leverer bedriftshelsetjenesten i distriktet, er med.

Målet er å få undersøke om VR-brillene kan være noe for politiet. Og så langt er Fostervold svært positiv.

– Samfunnet forventer i dag at politifolk skal løpe inn der alle andre løper ut. Spørsmålet er imidlertid om politifolk i større grad burde øve den mentale kapasiteten til å takle de ekstreme hendelsene. Sånt vil man kunne trene på i VR-brillene, og man kan gjøre det ubegrenset og uavhengig tid og sted, sier Fostervold på Politiforum sine nettsider, som onsdag forteller om politiets bruk av VR under en teknologimesse i Trondheim.


Les mer på Politiforum sine nettsider


Med NTNU samfunnsforskning på laget, vil det kunne forskes på hvordan VR-teknologien bidrar i treninga. Martin Rasmussen sier man kan måle effekten på flere måter.

– Det er enkelt å måle folk på om de er forberedt på å gå inn i en bygning eller ikke. Man kan se for seg å sende to grupper inn i et oppdrag, der en av dem har gått gjennom bygget på forhånd i en virtuell virkelighet, og den andre ikke har gjort det. I tillegg kan vi forske mer kvalitativt, der man gjør seg ettertanker eller deler refleksjoner etter øvelsene, sier Rasmussen til Politiforum, og legger til:

– Ny teknologi kan gjøre treninga mer effektiv. Men først og fremst må målet for prosjektet være å gjøre politifolk bedre.


Illustrasjonsbildet er hentet fra colourbox.com

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning