Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation LinksPodkast om Abassi-saken: - Nåløyet for oppholdstillatelse er blitt veldig, veldig trangt

Podkast om Abassi-saken: - Nåløyet for oppholdstillatelse er blitt veldig, veldig trangt 

​​​I en ny podkast om Abassi-saken sier professor i sosialt arbeid Berit Berg at vi har en regjering som er blitt mer og mer opptatt av innvandringsregulering.

28.06.2019 00:00   |   Vegard Smevoll, NTNU Samfunnsforskning

 

​Etter at lagmannsretten avslo Abassi-familiens søknad ble Yasin (22), Taibeh (20) og Eshan (16) forsøkt tvangsutsendt fra Trondheim via Røros og Istanbul 15. juni i år.

Argumentet er at grunnlaget for opphold ikke er til stede, og at signaleffekten det vil sende ut om de likevel vil få opphold, er uheldig.

- Instansene som har behandlet denne saken har brukt signaleffekt som argument for å nekte familien opphold, men det har aldri vært sånn at enkeltsaker har påvirket tallene på hvor mange som søker opphold i Norge. Det er helt andre mekanismer som styrer, mener Berg.

Tilbake i Trondheim
I Istanbul stoppet utsendelsen mandag 17. juni, fordi Afghanistan ikke ville ta imot familien uten sin mor, som da var for syk, og allerede på vei tilbake til Norge.

Nå (28/6/19) er ungdommene tilbake i Trondheim, og skjebnen er uviss.

I «Forskerpodden» prøver Berit Berg å forklare hvordan situasjonen med Abassi-familien kan oppstå i Norge i 2019. Berg har siden 1970-tallet jobbet med det meste som har med flyktningfeltet å gjøre.

- Regulering går foran menneskelige hensyn
Hun mener nåløyet for å få opphold i Norge blir trangere.

- Vi har en regjering som er blitt mer og mer opptatt av innvandringsregulering fremfor menneskelige hensyn, sier Berit Berg i podkasten.

Berit Berg er professor i faget sosialt arbeid ved NTNU og forskningssjef for mangfold og inkludering ved NTNU Samfunnsforskning. 

Du kan høre «Forskerpodden» her.

«Hvordan kan Abassi-saken skje i Norge i 2019?» kan også høres i Spotify, iTunes, Acast eller andre podkastapplikasjoner på din telefon eller pc.  


Programleder er som vanlig Vegard Smevoll. ​

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning