Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation LinksNytt hefte med recovery-råd

Nytt hefte med recovery-råd 

​Heftet «100 råd som fremmer recovery» gir veiledning for psykisk helsepersonell. Med utgivelsen ønsker NAPHA å støtte arbeidet med recovery.

20.05.2015 11:00   |   Ragnhild Krogvig Karlsen

 

​De 100 rådene som presenteres i heftet skal fremme recovery og støtte utviklingen av recoveryorientert praksis i psykiske helsetjenester. 
 
Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid (NAPHA) har tilrettelagt og oversatt heftet fra engelsk, og det er nå tilgjengelig og kan leses og lastes ned fra våre nettsider.
 
 
- Etterlengtet og nyttig
- Dette har vært veldig etterlengtet. Vi er mange som er glade for å få noe så konkret, tilgjengelig og praksisrettet - og på norsk. 
 
Dette sa Audun Pedersen, spesialrådgiver i psykisk helse i Bergen kommune, da heftet ble forhåndslansert nå i mai i forbindelse med at et nytt nettverk (KRON) som skal jobbe med recovery ble etabert.
 
 
- Endelig på norsk
Steinar Trefjord, rådgiver ved Mestringsenheten i Sandnes kommune jubler også for oversettelsen og utgivelsen fra NAPHA. Han har tidligere brukt den danske versjonen av heftet for å hente inspirasjon og retning til implementering av recovery i tjenestene i kommunen.
 
- I vårt utviklingsarbeid i Sandnes kommune har vi blant annet hatt fokus på de tre prosessene som forfatter Mike Slade sier er viktige for en recoveryorientert psykisk helsetjeneste, sier han.
 
Dette er:
  •  å jobbe med verdier
  •  å integrere verdiene i praksis og
  •  å skreddersy praksis ved bruk av systematiske tilbakemeldinger/feedback på praksisutøvelsen.

Forfatter Mike Slade
Originalutgaven av heftet,100 ways to support recovery, er skrevet av Mike Slade, professor i helsetjenesteforskning ved Health Institute of Psychiatry ved King's College i London og klinisk psykolog ved South London and Maudsley NHS Foundation Trust. 
 

Relasjoners betydning
Relasjoners betydning er blant det sentrale i recoveryorientert praksis. Heftet inneholder i alt ni kapitler.
 
I vår kunnskapsbase finner du artikkelen 100 råd som fremmer recovery som gir en nærmere introduksjon til heftet.
 

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning