Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation LinksNye hoder hos Studio Apertura

Nye hoder hos Studio Apertura 

​Vi har ansatt tre nye forskere ved vår avdeling Studio Apertura.

21.11.2017 09:15   |   Guro Kulset Merakerås

 

​Med én statsviter, én sosialantropolog og én samfunnsøkonom med på laget har det tverrfaglige forskningsmiljøet på avdelingen fått en verdifull utvidelse og komplettering.
 
- Utgangspunktet den gang Studio Apertura startet, var forskning på digitalisering og bruk av teknologi i bedrifter. Vi har gjennom 20 år sett på hvilken rolle teknologien spiller organisasjoner og beslutningsprosesser. Teknologi handler ikke bare om den enkelte duppeditt, men om hvordan den blir brukt og hvilke konsekvenser dette har, sier forskningssjef Tonje Osmundsen.

Hun påpeker at nyansatte Lucia Liste, en statsviter med bakgrunn i vitenskaps- og teknologistudier, går rett inn i denne tradisjonen.
 
Samfunnsøkonom Asle Gauteplass representerer derimot et fagfelt som vi tidligere ikke har hatt på huset. Med spisskompetanse på spillteori og ressursforvaltning vil han bli en svært nyttig mann i Studio Aperturas store satsning på energiforskning.

- Mye forskning, for eksempel opp mot offentlig forvaltning, krever en økonomisk forståelse som vi har manglet, fastslår Tonje, som er glad for at Asle etter ti år på institutt for samfunnsøkonomi på NTNU kjente på lysten til å løfte blikket og jobbe med anvendt forskning som kan bli lest og brukt som grunnlag for politiske beslutninger.
 
Sosialantropolog Haakon Fyhn er tredjemann i vår nye trio. Med bred kunnskap om samarbeidsprosesser og hva som skal til for å skape dialog og samarbeid, også over store avstander, er han allerede godt i gang i to av våre pågående prosjekter, henholdsvis FME Higheff om energieffektivitet, og KSS om samhandling i byggenæringen.
 
- Dette er en høst med omstillinger og forandringer på Studio Apertura, sier Tonje Osmundsen, som selv overtok lederstillingen etter Per Morten Schiefloe 1. september. Også noen av avdelingens andre erfarne forskere har flyttet seg i forskningslandskapet det siste året, og har redusert sine stillinger hos NTNU Samfunnsforskning.

- Med den nye styrkingen av staben kan vi fortsatt levere både innen teknologistudier og på våre prosjekter innen ulike sektorer som energi, helse, sikkerhet, maritim forskning, havbruk og offentlig virksomhet, påpeker Tonje Osmundsen.

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning