Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation LinksNy bok fra professor Per Morten Schiefloe: Bygger på flere tiår med forskning

Ny bok fra professor Per Morten Schiefloe: Bygger på flere tiår med forskning 

​​​Professor i sosiologi og NTNU Samfunnsforskning-ansatt Per Morten Schiefloe har gitt ut boken «Organisasjonsanalyse» på Fagbokforlaget.

10.08.2021 00:00   |   Vegard Smevoll, NTNU Samfunnsforskning / Fagbokforlaget

 

​Organisasjoners kvaliteter og prestasjoner er avgjørende for hvordan samfunnet fungerer, og for hvordan mennesker har det – som arbeidstakere, elever, klienter og som samfunnsborgere.

«Organisasjonsanalyse» gir en oversikt over grunnleggende teoretiske tilnærminger til organisasjonsforståelse og en innføring i hvordan innsamling og tolkning av data kan organiseres og gjennomføres ved bruk av en helhetlig og systemisk analysemodell. Dette gir en forutsetning for å lykkes med utvikling, ledelse og bruk av ressursene i organisasjoner på best mulig måte.

- Boka er bygget på to fundamenter. Det ene er flere tiårs erfaring med forskning- og utviklingsarbeid. Både i, for og med organisasjoner, store og små, private og offentlige. Det andre er nesten like mange års erfaring med undervisning i organisasjonsfag, på flere nivåer, sier Per Morten Schiefloe.

Les mer om boken her.

Organisasjonsanalyse bitteliten.jpg- En hovedobservasjon fra den faglige virksomheten er at å forstå og forklare organisatoriske fenomener nesten alltid forutsetter en helhetlig og systematisk tilnærming, der en inkluderer både formelle, teknologiske og uformelle kvaliteter og egenskaper, og kombinerer datainnsamling og teoretisk forståelse, sier Schiefloe. 

Den analytiske modellen som presenteres og forklares i de ulike kapitlene «Pentagonmodellen», er et redskap for slik tilnærming. 

- Vi har brukt denne analytiske tilnærmingen i mange av forskningsprosjektene om organisasjoner som er gjennomført ved avdelingen Studio Apertura de siste årene. Den er også benyttet av mange studenter i arbeidet med prosjekt- og masteroppgaver, sier Per Morten Schiefloe. 

Boken passer derfor for studenter både på bachelor- og masternivå, i tillegg til praktikere og til videreutdanning.

Den er særlig nyttig for studenter som skal skrive prosjekt-, semester- eller masteroppgaver basert på egeninnsamlede data og egne erfaringer.​​

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning