Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation LinksHva kan gå galt?

Hva kan gå galt? 

Ved å bruke eksempler fra ulike faser i gjennomføringen av et biologisk eksperiment på den internasjonale romstasjonen (ISS), diskuterer våre forskere hvordan ingeniører og teknikere arbeider for å forutse og proaktivt eliminere mulige problemer som kan oppstå.

20.01.2016 11:35   |   Ole Einar Marken

 

​Artikkelen som omtales er publisert i tidsskriftet Cognition, Technology & Work

Sammendraget kan også leses på våre hjemmesider


Artikkelen utforsker hvordan forskjellige former for forutseende arbeid medvirker til pålitelighet innenfor operasjoner i verdensrommet. Den baserer seg på studier av kontrollrommet som styrer et automatisert drivhus på den internasjonale romstasjonen som brukes til biologisk forskning. Artikkelen er basert på etnografisk feltarbeid, deltagende observasjon og intervjuer, supplert med videoopptak fra selve kontrollrommet. Til sammen utgjør dette et svært stort og bredt datagrunnlag.

plante-til-iss.jpg
Prosessen fra plante på jorda til plante på romstasjonen.
Trykk på bildet for å se det i stort format.


Jens Petter Johansen har forfattet artikkelen sammen med Petter Almklov og Abdul Basit Mohammad, og prosjektet er et samarbeid mellom avdelingene Studio Apertura og CIRiS ved NTNU Samfunnsforskning.

- Vi har hatt et langvarig samarbeid mellom CIRIS og Studio Apertura der vi har drevet med grunnforskning på kontrollromsproblematikk. Arbeidet er finansiert av våre egne grunnbevilgningsmidler og drevet av egne interesser og nysgjerrighet. Vi tror funnene har stor relevans for veldig mange andre sektorer, sier Petter Almklov.nusoc-alabama.jpg
Huntsville Operations & Integration Center Huntsville, Alabama.

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning