Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation LinksHav møter rom på Spaceport Norway 2018

Hav møter rom på Spaceport Norway 2018 

"Ocean X space" - hav multiplisert med rom - er overskrift og hovedtema når Spaceport Norway 2018 avfyres 22. – 24. mai.

02.05.2018 08:00   |   NTNU Samfunnsforskning/GKM

 

​- Hva skjer når du multipliserer potensialet i romindustri med havsektor og akvakultur? spør konferansen på egen hjemmeside. Svaret skal partnerne fra Norsk romsenter og ESA business applications og alle konferansedeltakerne få når de samles i Stavanger for å utforske hvordan vitenskap, teknologi, data og infrastruktur fra romindustrien åpner for nye muligheter og løsninger innen havrelatert industri – og vica versa.- Konkret verdiskaping er en stor del av drivkraften for utviklingen av Spaceport Norway som tverrindustriell møteplass, sier Ole Dokka, leder og primus motor for Spaceport Norway.

Han peker på energi, matproduksjon og transport, sammen med tilgang til rent vann, som noen av de viktigste områdene som menneskeheten må jobbe med de neste tiårene for å oppnå mer bærekraftige samfunn.

- I tillegg representerer disse tre temaene markeder som er i stor teknologisk utvikling og endring, hvor vi tror det vil være spesielt nyttig å utveksle kunnskap, teknologi og muligheter med romindustrien, sier Dokka.


Her kommer CIRiS​ inn som en sentral aktør. Forskningssjef Ann- Iren Kittang Jost​ skal holde innlegget "Food production in the Moon Village and on Spaceship Earth".

Overføringsverdien er stor fra forskning på matproduksjon i et lukket system som et romskip til matproduksjon på jorda. Ikke bare fordi det er økende interesse og behov for lukkede system i matindustrien av hensyn til smitte- og sykdomsvern, men også fordi jorda, når vi zoomer ut, er et lukket system med begrensede ressurser. Vi trenger bærekraftige løsninger for maksimal ressursutnyttelse. Akkurat dette handler forskningen på matproduksjon i rommet om.

Konferansen samler delegater fra europeisk teknologiindustri, ledere innen romforskning, ulike fageksperter, investorer og forretningsutviklere fra hav og rom.

 

For program og påmelding, se https://spaceport-norway.com/


KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning