Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation LinksHar forsket på frivillig arbeid: - Viktig for mennesker i en sårbar situasjon

Har forsket på frivillig arbeid: - Viktig for mennesker i en sårbar situasjon 

​Høstens tv-aksjon sikret nesten 250 millioner til Kirkens bymisjon, og deres arbeid for de som står utenfor. Nå har NTNU Samfunnsforsknings Veronika Paulsen, Berit Berg og Marianne Garvik forsket på hvor mye frivillig arbeid kan bety.​

22.10.2018 00:00   |   Vegard Smevoll, NTNU Samfunnsforskning

 

​For de av våre mest utsatte grupper, barn på asylmottak og barn på krisesenter, er de frivillige til stor hjelp.

- Det har vært lite fokus på hva frivillighet betyr, og kanskje kan tv-aksjonen bidra til å vise hvor viktig frivilligheten er for mennesker i en sårbar situasjon, sier Veronika Paulsen til forskningsnyhetsstedet Gemini.

Du kan lese hele artikkelen her.

Lever isolert  
Hvert år bor det rundt 1500 barn på norske krisesentre. På norske asylmottak er det i dag litt over 4000 mennesker, mange av disse er barn.

- Barna lever ganske isolert, i en spesiell livssituasjon hvor de havner utenfor de aktivitetene som andre barn driver med, sier Veronika Paulsen til nettstedet.

Det her er de frivilliges innsats kommer inn. Paulsen har ledet et prosjekt hvor hun, Berit Berg og Marianne Garvik har evaluert – og dokumentert – hvilken betydning frivillighet har for barn og deres foreldre.

Det frivillige arbeidet har vært i regi av Redd barna.

Gir barna en pause  
Paulsen, Berg og Garvik har intervjuet frivillige, ansatte, foreldre og de har snakket med og observert barn som har deltatt på aktiviteter organisert av de frivillige.

- Aktivitetene gir barna en pause fra en hverdag som ofte er vanskelig, og en hverdag hvor de er omgitt av voksne som også har det vanskelig. Det er det godt for ungene og få et pusterom fra dette, sier Paulsen til Gemini.

Her kan du lese hele rapporten «Aktiviteter og en meningsfull fritid:Evaluering av Redd Barnas frivillige arbeid med barn på asylmottak».

Og her er rapporten «Vi klarer ikke å ha et sånt tilbud uten de frivillige!Evaluering av Redd barnas frivillige arbeid med barn på krisesenter».

For mer informasjon, kontakt: 
Veronika Paulsen, seniorforsker
Veronika Paulsen.jpg
Telefon: 970 73 357​
veronika.paulsen@samfunn.ntnu.no


Foto: COLOURBOX

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning