Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation LinksHMS-paragraf gir ulike utslag i selskapene i oljeindustrien

HMS-paragraf gir ulike utslag i selskapene i oljeindustrien 

I en artikkelen viser våre forskere at paragrafen har gitt veldig ulike utslag i selskapene, og bruker oversetting eller translasjon som begrep for å forklare og forstå hvorfor dette har blitt såpass forskjellig.

29.05.2015 09:00   |   Ole Einar Marken

 

- I den norske reguleringen av oljeindustrien finnes det en ganske uvanlig paragraf om at alle selskapene som opererer på norsk sokkel skal ha en god HMS-kultur. Dette er jo et lite håndfast begrep, og myndighetene har valgt å ikke konkretisere dette veldig, forklarer forskningsleder Trond Kongsvik som sammen med forskerne Gudveig Gjøsund og Kristin Mauseth Vikland nylig har skrevet en artikkel om dette.

- I artikkelen viser vi at paragrafen har fått veldig ulike utslag i selskapene, og vi bruker oversetting eller translasjon som begrep for å forklare og forstå hvorfor dette har blitt såpass forskjellig. Det er også eksempler på at selskap har beveget seg bort fra noe av intensjonen med paragrafen gjennom translasjonsprosessen. En konklusjon er at translasjonsbegrepet gir en ny inngang til å forstå organisasjonslæring som en prosess, forteller Kongsvik.

Artikkelen (på engelsk) kan lastes ned her

Artikkelen kommer som et resultat av prosjektet TRACULT (Translating HSE culture in the petroleum industry)

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning