Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation LinksGro Irene Solberg slutter i NTNU Samfunnsforskning etter 14 år

Gro Irene Solberg slutter i NTNU Samfunnsforskning etter 14 år 

Solberg har vært økonomi- og administrasjonssjef siden 2019. Hun har også vært med på en rivende utvikling i selskapet som har gått fra 50 til over 100 ansatte.

31.08.2021 00:00   |   Vegard Smevoll, NTNU Samfunnsforskning

 

​Nå blir hun ny økonomisjef i NINA, Norsk institutt for naturforskning, og begynner i sin nye jobb 1. september. Fredag pakket hun ut av kontoret sitt i NTNU Samfunnsforsknings eget bygg på Dragvoll i Trondheim.

Da strømmet minnene på.

- Det verste med å bytte jobb, er å forlate alle de fine folkene jeg ikke skal jobbe med mer. Jeg har vært heldig som har brukt en så stor del av mitt voksne liv sammen med så fine folk, sier Gro Irene Solberg, for anledningen meget avslappet i sofakroken i det romslige kontoret.


De som har jobbet med Gro deler av eller alle de 14 årene, vet at det var et hederlig unntak fredag formiddag, rett før den siste lunsjen i kantina.

- Gro er raus og ser sine ansatte
Gro Irene Solberg kom fra jobb som CFO i markedsundersøkelsesinstituttet Research International, senere TNS Gallup og nå Kantar TNS, i 2007. Overgangen fra urbane lokaler i Glassmagasinet midt smørøyet i hovedstaden, til brakkene nede ved hovedbygningen på Dragvoll, var stor.

- Allerede da så jeg imidlertid potensialet her. Jeg var regnskapsansvarlig, og administrasjonen fungerte som regnskapskontor for forskerne. Etter hvert så vi behovet for å skape et større fellesskap. Administrasjonen tilbyr mye mer til forskerne og andre ansatte i dag, sier hun. Velferdsgruppa, som vi dannet i 2007, har også bidratt til å samle selskapet på en positiv måte.


NTNU Samfunnsforskning har gått fra 50 til over 100 ansatte i den 14 år lange perioden Gro Irene Solberg har vært ansatt her. Administrasjonen har vokst, og er nå en egen avdeling med 11 ansatte.


Det er en utvikling administrerende direktør Roger Lian gir Gro Irene Solberg mye av æren for.

- Uten Gro hadde ikke NTNU Samfunnsforskning vært det vi er i dag, sa Lian i sin avslutningstale under lunsjen fredag.


Han skulle gjerne hatt henne her lenger, men benyttet også anledningen til å rose sin nå tidligere tette medarbeider.


- Gro er faglig sterk, hun er raus og ser, lytter til og har forventninger til sine ansatte, sier Roger Lian.

IMG_1704.jpg
Roger Lian var full av godord om sin nå tidligere ansatte Gro Irene Solberg under avslutningsmarkeringen 27. august. Foto: VEGARD SMEVOLL

Gaming-forskningen gjør inntrykk
Nettopp det å ha personalansvar er noe Gro Irene Solberg også har trivdes stort med.


- Det er så stas å være med på å utvikle folk, og se at de vokser i jobben. Det gir mye tilbake, sier hun.


Hun får personalansvar i NINA også, for en litt mindre gjeng, i en ganske mye større administrasjon.


Solberg gleder seg til nye oppgaver i en institusjon med viktige samfunnsoppgaver – og helt sikkert friluftsinteresserte kolleger. Med oppvekst i Lofoten setter hun pris på naturen og trives ute.


- Noen ganger må du bare ta sjanser som byr seg. Jeg gleder meg stort til å begynne på de nye arbeidsoppgavene. Og så er det selvsagt veldig trist å slutte i NTNU Samfunnsforskning.


- Dine kolleger her har jobbet med mye forskjellig, hva er det mest oppsiktsvekkende du har lært?


- At jeg har hatt kolleger som har forsket på hvordan planter klarer seg i vektløs tilstand er skikkelig tøft. Og så har forskningen på gaming gjort inntrykk. Det har gitt meg en del aha-opplevelser siden jeg selv har barn i «gaming-alderen». Kanskje er vi foreldre strengere enn vi trenger 
å være?  

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning