Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation Links- For omfattende bruk av antidepressiva

- For omfattende bruk av antidepressiva 

Omfanget av behandling med antidepressive legemidler er for stort. Fastlegene må se etter alternativer, og gjerne til kommunalt psykisk helsearbeid, mener Trond Hatling.

21.02.2013 15:30   |   Ragnhild Krogvig Karlsen

 

​- Å fortsette dagens praksis med bruk av antidepressive legemidler, vil være i strid med både kunnskapsstatus og helsepolitiske føringer, mener Trond Hatling, leder for Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid (NAPHA).
 
Onsdag skrev VG at for mange nordmenn får antidepressive legemidler, og flere bruker dem for lenge. Nyhetsoppslaget Slår alarm om antidepressiva  tar utgangspunkt i kronikken Antidepressive legemidler – klinisk praksis må endres , publisert i Tidsskrift for den norske legeforening 19. Februar, skrevet av Arne E. Vaaler, overlege på Østmarka psykiatriske avdeling ved St. Olavs hospital og professor Ole Bent Fasmer. De to mener praksis må endres.
 
- Det er flott at Vaaler og Fasmer foretar en så grundig kunnskapsoppsummering av effektene av antidepressiva. Dette er velkjente funn, og viktig å ta inn over seg for alle som tilbyr behandling til personer med psykiske problemer, sier Hatling.
 

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning