Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation LinksFå med deg Psykisk helse 2015

Få med deg Psykisk helse 2015 

19.-21. januar samles flere hundre fagfolk og sentrale aktører fra psykisk helsefeltet til den nasjonale kongressen Psykisk helse 2015 i Trondheim. NAPHA er medarrangør.

09.01.2015 14:00   |   Roald Lund Fleiner

 

​- Vi har etablert en plattform og en arena hvor hele psykisk helsefeltet samles, skriver hovedarrangør Jan Bølstad i Faglig Forum i sin invitasjon til kongressen.
 
- Skal skape entusiasme
Målet er å samle nærmere 700 representanter fra fagfeltet.
 
- Vi skal skape entusiasme rundt fagutvikling, inspirere til å videreutvikle fagfeltet og stimulere til utvikling av de mange arbeidsplasser som finnes innen psykisk helse, sier Bølstad.
 
Trenger slike arenaer
NAPHA-leder Trond Hatling skal lede en samtale om fremtidens politikk og virkemidler på fagfeltet. Han skal også være ordstyrer i en workshop med toppledere i psykisk helsevern om å få til «sømløse» løsninger for  spesialist- og kommunehelsetjenesten.
 
- NAPHA er opptatt av at det kommunale psykisk helsearbeidet stimuleres til å presentere seg og sin fagutvikling – og at den lokale fagutviklingen spres til andre. Da trengs det arenaer som denne, som nettopp er bygget opp som en stor workshop, sier Hatling.
 
Spennende innlegg
Blant de mange spennende foredragsholderne er Helse- og omsorgsminister Bent Høie, nestleder i Stortingets helse- og omsorgskomite, Torgeir Micaelsen, og direktør Tone Marie Nybø Solheim i KS.
 
Høies innlegg heter «Dette vil vi forplikte oss til å gjøre!». Micaelsens heter «Store utfordringer krever ny politikk!», mens Solheims innlegg har tittelen «Klare forventninger til politiske bevilgninger og lokal oppfølging».
 
- Titlene på deres innlegg er svært lovende, mener Hatling.
 
Andre velkjente navn på konferansen er lege Audun Myskja, forsker Solveig Osborg Ose, Norges Røde Kors-president Sven Mollekleiv og psykologspesialist Svein Øverland.
 
Fra NAPHA  skal faglig rådgiver Irene Wormdahl snakke om recoveryorienterte praksiser.

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning