Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation Links- Et notorisk problem

- Et notorisk problem 

​- Samordning er et notorisk problem i samfunnssikkerhetssammenheng, sier forsker Petter Almklov.

01.07.2016 15:00   |   Ole Einar Marken

 

​Konklusjonen kommer fra forskningsprosjektet «The Next Disaster» (NEXUS), der en gruppe fra flere ulike forskningsmiljøer i Trondheim vurderer i hvilken grad lærdom fra 22. juli-angrepet har blitt omsatt til konkrete tiltak for å øke samfunnets sikkerhet og beredskap.

- Sikkerheten vakler
Forskningsprosjektet skal ferdigstilles neste sommer, men allerede nå ser forskerne flere tendenser innen norsk samfunnssikkerhet. De er ikke bare betrygget.

Forskningen viser blant annet at ulike etatene tar ansvar for å utfylle egne mandater, men i liten grad tar ansvar for sikkerheten utenfor sine områder.


Last ned rapport om kommunal beredskap (pdf)


- Enhver ting som ligger utenfor egen sektor anses fort som sløsing, noe som gjør samordning til et notorisk problem i samfunnssikkerhetssammenheng, sier Petter Almklov fra NTNU Samfunnsforskning til Dagbladet.

- Skjev ressursfordeling
Det er en skjev fordeling av ressurser sett opp mot forventninger til sikkerheten lokalt og regionalt, mener forskningssjef Stian Antonsen ved SINTEFs avdeling for sikkerhet som også jobber på prosjektet.

- Vi ser at beredskap mot små hendelser har fått mindre oppmerksomhet. Nøkkelaktører langt oppe i systemet er betydelig styrket og justissektoren er styrket på overordnet nivå. Samtidig stilles det større forventninger til den kommunale beredskapen, uten at ressursene til det har økt, sier han.

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning