Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation LinksAlle disse fem er nye ansatte i NTNU Samfunnsforskning

Alle disse fem er nye ansatte i NTNU Samfunnsforskning 

​Noen fjes har forsvunnet, mange har kommet til. NTNU Samfunnsforskning har ansatt til sammen ni personer etter nyttår.

21.06.2021 00:00   |   Vegard Smevoll, NTNU Samfunnsforskning

 

​De representerer, i hvert fall hvis vi også tar med en spesifikk ansettelse fra oktober 2020, alle våre fem avdelinger.

Siden forrige sommer har vi også ansatt en ny person med kommunikasjonsansvar.


Først forskerne og andre faglige rådgivere:

Lana Krehic
ble fast ansatt som forsker 2 i SØF, Senter for økonomisk forskning, i oktober i fjor før hun disputerte med sin doktoravhandling i mars i år.

Den har hun allerede fått mye oppmerksomhet for, som her i Adresseavisen.

Artikkelen er eksklusiv for abonnenter, men handler om sammenhengen mellom skjenketid og trafikkulykker. På bygda blir det flere ulykker om skjenketiden på puben utvides. I byene har grepet helt motsatt effekt.

Sikkerhetsforskning og veien til Mars
André Karlsen blir, så lenge prosjektbeskrivelsen for doktoravhandlingen godkjennes, fast ansatt som forsker i Studio Apertura fra september i år. Han har vært tilknyttet avdelingen og NTNU Samfunnsforskning siden april.

Da han kom på jobb rett etter påske, var han mutters alene på kontoret. Nå håper han på mer tilstedeværelse og sosialt jobbliv etter sommeren. Karlsen skal jobbe med samfunnssikkerhetsforskning i NTNU Samfunnsforskning.

Achim Gerstenberg er fysiker og ble fast ansatt som forsker 2 i CIRiS, Senter for tverrfaglig forskning i rommet, i januar i år. På grunn av teknisk krevende arbeid har han vært heldig og sluppet mye hjemmekontor, men savner flere kolleger på huset.


Som CIRiS-ansatte flest drømmer også Gerstenberg om verdensrommet, og var selvsagt fristet av astronautjobben som ble lyst ut på Finn.no tidligere i vår, men trives i sin nye litt mer jordnære jobb. Hovedformålet er å finne ut hvordan planter klarer seg i vektløs tilstand – sånn at vi kan gjennomføre lengre romreiser og komme oss til både månen og Mars.


Samforsk_NyeAnsatte2021.jpg

Professor fra NTNU
Avdelingen Mangfold og inkludering har ansatt to forskere etter jul. Håkon Leiulfsrud begynte i en bistilling 1. januar. Han er i tillegg professor ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU.

Han tror stillingen i NTNU Samfunnsforskning vil knytte han tettere på forskningen, og skal passende nok også delta på avdelingens «Tett på»-prosjekt, hvor barnehagenes og skolenes tilrettelegging for barn og unge som trenger tilpassede tilbud, skal under våre forskeres luper. 

Prosjektet varer i fem år og er allerede omtalt i media, i tillegg til i vår egen nettsak her.

Mangfold og inkludering har også ansatt Turid Sætermo. Hun ble fast ansatt 1. januar. Hun jobber med etnisk og religiøst mangfold i arbeidslivet.

Etter å ha bodd flere år i Canada, har hun god kjennskap til hvordan det er å stå litt på sida av storsamfunnet selv.

Fire stillinger i NAPHA – og ny avdeling
Også NTNU Samfunnsforsknings eget kompetansesenter NAPHA (Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid) har ansatt fire personer i løpet av de siste månedene.

Avdelingen har egne kontorer rett ved Peter Egges plass i Trondheim sentrum.

Trine Pettersen
med kontorplass i Tromsø, og Elin Sivertsen med kontorplass i Namsos, er ansatt som faglig rådgivere i reduserte stillinger, mens Hanne Giske Wilhelmsen og Karina Lein er ansatt som kommunikasjonsrådgivere.

NAPHA blir også viktig når NTNU Samfunnsforskning skal satse på ny forskningsaktivitet innen psykisk helsearbeid. Marit Helene Hem skal lede dette arbeidet, og begynner 1. august.

- Forskningssjefen skal utvikle og lede en ny avdeling, men vil bygge på et samarbeid med øvrige forskningsavdelinger i selskapet og spesielt NAPHA, sa administrerende direktør Roger Lian da vi omtalte ansettelsen i april.

Den saken kan leses her.

IMG_0625.jpg
Ny mann også på kommunikasjon
: Yngve Arnesen begynte som digital rådgiver i NTNU Samfunnsforskning 1. november 2020. 

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning