Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation LinksAlle NTNU Samfunnsforsknings forskningsavdelinger med store tildelinger fra Forskningsrådet

Alle NTNU Samfunnsforsknings forskningsavdelinger med store tildelinger fra Forskningsrådet 

​​Både Studio Apertura, Senter for økonomisk forskning (SØF), Mangfold og inkludering og CIRiS (Senter for tverrfaglig forskning i rommet) får store bevilgninger fra Forskningsrådet, fra over 9 til 12 millioner kroner til hvert prosjekt. ​

24.06.2021 00:00   |   Vegard Smevoll, NTNU Samfunnsforskning

 

​- Dette viser at vi har dyktige forskere som vinner frem i en sterk konkurranse. Ekstra gøy er det at alle forskningsavdelingene fikk gjennomslag for forskerprosjekt i samme tildelingsrunde, sier administrerende direktør Roger Lian i NTNU Samfunnsforskning.


Lian synes det er ekstra stas at vår romforskeravdeling CIRiS har fått tilslag innenfor temaet Banebrytende forskning (FRIPRO), hvor kun de beste forskerne med spesielt gode prosjekter og svært godt skrevne søknader har mulighet til å nå opp, ifølge Forskningsrådet.

Ellers i kravene for akkurat disse tildelingene (FRIPRO), skriver Forskningsrådet at «de skal fremme vitenskapelig kvalitet i internasjonal forskningsfront, dristig og nyskapende forskning, karriere for unge forskertalenter og mobilitet for forskere tidlig i sin karriere. Det legges ikke tematiske føringer, og settes ingen krav om anvendelse eller umiddelbar nytteverdi. Ny viten oppstår ofte på uventede måter og på områder det er umulig å forutsi. Derfor er fri forskning som favner bredt en forutsetning for all annen forskning. Det er også en forutsetning for fremtidig næringsutvikling og for politikkutforming. FRIPRO skal bidra til å styrke vår nasjonale kunnskapsberedskap ved å støtte denne typen forskning».

NTNU Samfunnsforskning står bak hele fire tildelinger fra Forskningsrådet nå, på til sammen 45 millioner kroner:

Tabell_red.jpg

Forskningsrådet mottok 2421 søknader på 27 milliarder kroner innen fristen 10. februar i år. 260 søknader får nå støtte etter rådets avgjørelse 24. juni, som gir en innvilgelsesprosent på 11,5.

Blant de innvilgede søknadene e​r 41 prosent av prosjektlederne kvinner, og 59 prosent er menn.

Du kan lese mer om søknadsresultatene for forskerprosjekt-utlysningene hos Forskningsrådet her.

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning