Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation Links- Ut av terapirommet

- Ut av terapirommet 

- Vi psykologer har godt av å komme ut av terapirommet, mener psykologspesialist Ellen Hoxmark. Hun inviterer psykologer fra kommuner i hele landet til stor samling i Trondheim 26.-27. november.

18.09.2014 13:45   |   Roald Lund Fleiner

 

- Jeg synes satsingen på å få flere psykologer i kommunene er så viktig. Vi har så mye å bidra med ute i samfunnet der folk lever livene sine, sier Hoxmark som nylig ble ansatt ved avdelingen Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid (NAPHA).

NAPHAs egen hjemmeside finner du her


Tema forebygging
Hun er ny prosjektleder for psykologer i kommunene, som NAPHA har ansvaret for oppfølgingen av. I vår arrangerte senteret fem regionale samlinger rundt om i landet. I høst blir det en stor, nasjonal konferanse.

- 26.- 27.november på hotell Britannia i Trondheim holdes en nasjonal konferanse for psykologer i kommunene. Dit inviteres alle de i underkant av 300 som jobber som psykologer i de kommunale helse- og sosialtjenestene, i tillegg til rundt 300 psykologer som jobber i andre deler av kommunen, sier Hoxmark.

Blant dem som kommer er statssekretær i Helsdepartementet, Lisbeth Normann, fagsjef i psykologforeningen Andreas Høstmælingen, og samfunnspsykolog Bibbi Schjøtt.

- Konferansen i Trondheim har tema forebygging. Vi skal angripe temaet både fra et politisk og faglig overordnet ståsted, og gjennom praksiseksempler som vi håper er matnyttige for de som kommer, forteller hun.


Presenterer nye veiledere
På dag to av konferansen kan deltakerne velge om de vil fordype seg i forebygging for barn og unge med fokus på barn i barnehagen, eller hvordan psykologene kan bidra i forhold til arbeid og psykisk helse.

- Vi skal på samlingen også presentere den nye veilederen om lokalt psykisk helsearbeid som heter Sammen om mestring, og regjeringens nye handlingsplan for forebygging av selvmord og selvskading, sier Hoxmark.

  • Ønsker du å melde deg på konferansen, ta kontakt med Lisbeth Pedersen på e-post lisbeth.pedersen@napha.no. Samlingen er for psykologer ansatt i kommunene.


- Så nyttig som mulig
Selv er hun utdanmet psykolog fra Universitetet i Oslo, og har blant annet jobbet som psykolog i Tromsø i 17 år. Hun har jobbet særlig med mennesker med samtidige rus- og psykiske lidelser, og var med på å starte oppsøkende team i Tromsø, som var en forløper til ACT-teamet der. Dessuten har hun skrevet en doktorgrad om sammenhengen mellom rus og psykiske lidelser.

- Min rolle i dette prosjektet blir å få NAPHAs innsats til å bli så nyttig som mulig for psykologene som jobber i kommunene, sier hun.


Satser på nett

NAPHA har laget en egen side for psykologer i kommunene på kunnskapsbasen psykiskhelsearbeid.no. Der finnes både fordypende fagartikler, nyheter, linker til andre relevante miljøer, nyttige verktøy og link til kommunepsykolog Heidi Tjessands blogg på Psykologforeningens nettside.

En egen Facebookside for målgruppa er også laget. Den har over 250 medlemmer, og fungerer som et aktivt faglig diskusjonsforum.

- Vi jobber kontinuerlig både med å utvikle nettsiden og å holde Facebooksiden aktiv, sier Hoxmark, som forteller at det vurderes å starte et månedlig nyhetsbrev rettet mot målgruppen.

Også neste år blir det samme opplegg som i år, med fem regionale samlinger på vårparten, og deretter en nasjonal nettverkssamling på høsten.

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning