Logg på
Forside Nyhetsarkiv Skip Navigation LinksØnsker mer fleksible ordninger mellom NAV og arbeidsgiverne

Ønsker mer fleksible ordninger mellom NAV og arbeidsgiverne 

​- Mer fleksible ordninger mellom NAV og arbeidsgiverne kan sysselsette flere funksjonshemmede, mener forsker og direktør Jan Tøssebro ved NTNU Samfunnsforskning.

06.09.2017 10:50   |   Ole Einar Marken

 

Adresseavisen (plussak på nett) skriver 6. september om at Norge ligger midt på treet av OECD-landene for å få funksjonshemmede sysselsatt. Dette karakteriserer Tøssebro som "en politisk nøtt".

- Vi har ekstremt gode tiltak og høy sysselsetting. Men tall fra OECD viser at vi er midt på treet for å få funksjonshemmede sysselsatt, og bak land som Sverige, Island og Finland, påpeker forskeren.

Han avviser at gode trygdeordninger spiller inn.

- Ungdom vil jobbe, og godene er omtrent som i Sverige. De eneste studiene som viser at gode ordninger fører til at folk faller ut av arbeid, gjelder de som er pluss 55 år, og særlig AFP. Derfor kan det være noe med holdningene til bedrifter, at andelen som krever at du må yte 110 prosent er for stor. Eller at det har noe med næringsstrukturen i Norge å gjøre, jeg vet ikke. Men det er rart at vi kommer så svakt ut, sier Tøssebro til Adresseavisen.

Han synes også at det er altfor stille blant politikerne rundt problemstillingen.

- Så hva kan gjøres?

- Mer fleksible ordninger mellom NAV og arbeidsgiverne kan hjelpe på. Arbeidsgivere jeg snakker med påpeker at det må være lønnsomt å ansette arbeidskraft.

For selv om IA-avtalen (Inkluderende arbeidsliv) er et viktig tiltak, så er ikke det nok i seg selv.

KONTAKT OSS
CONTACT US

Tlf: 91 89 77 27

Phone: (+47) 73 82 10 00

Besøksadresse: Dragvoll Allé 38 B

Visiting address: Dragvoll Allé 38 B

Postadresse: 7491 Trondheim

Postal address: 7491 Trondheim

Organisasjonsnummer: 986 243 836

VAT: 986 243 836

Copyright: NTNU Samfunnsforskning